пʼятницю, 6 березня 2020 р.

НА СТРУНАХ КОБЗАРЕВОЇ ДУШІ...

 На початку весняної пори ми вшановуємо Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка. 9 березня минає 206-а річниця від дня його народження. Є в українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.
В читальному залі до дня народження Т.Г. Шевченка бібліотекарі оформили виставку-вшанування "Величний син України: Тарас Шевченко", на якій наші читачі могли ознайомитись з життям та творчістю Великого Кобзаря, узнати багато цікавого про поета, ознайомившись зі спогадами сучасників про нього, а також почитати його вірші.
  Нашим маленьким читайликам - діткам дошкільного та молодшого шкільного віку радимо почитати про життя і дитинство Тараса в таким книжечках: С. Васильченка "В бур'янах", О.Іваненко "Маленьким про великого Тараса", В. Скомаровського "Тарасові птиці". Ці книжечки  видані були в радянський час видавництвом "Веселка", вони з чудовими ілюстраціями, які допомагають глибше заглянути в текст, краще його зрозуміти, відчути і сприйняти, уявите прочитане.

Немає коментарів:

Дописати коментар