середу, 25 березня 2020 р.

КНИЖКОВІ ХІТИ :   КНИГИ - ЮВІЛЯРИ 2020

  Шановні читачі! Триває Всеукраїнський Тиждень дитячого читання і ми розпочинаємо цикл віртуальних виставок "КНИГИ-ЮВІЛЯРИ 2020"  Пропонуємо Вашій увазі деякі всесвітньо відомі книги, які відзначають в цьому році ювілей. Читайте і насолоджуйтесь читанням!
 425 років тому була написана п'єса В. Шекспіра "Ромео і Джульєтта"  - одна з найбільш романтичних історій, що розповідає про  трагічне кохання юнака та дівчини з двох ворогуючих родів - Монтеккі і Капулетті.
 415 років виповнилося в цьому році найпопулярнішому роману в історії людства - "Премудрий гідальго Дон Кіхот з Ламанчі" М. Сервантеса. Це роман пародія на лицарські романи, де проза життя бере верх над  красивими ілюзіями, а відірваність від життя зводить нанівець усі зусилля головного героя - Дон Кіхота.
 200 років тому була опублікована геніальна поема О. Пушкіна "Руслан і Людмила". Це чарівна казка, натхненна давньоруськими билинами, в якій богатир Руслан рятує свою кохану - наречену Людмилу, викрадену злим чаклуном.
 140 років тому  Ф. Достоєвський закінчив свій останній роман  - "Брати Карамазови". Роман став свого рода підсумком філософських та творчих пошуків автора. Одвічна боротьба "божого - світлого" і "темного - диявольского" в душах людей - одна з основних ідей цього геніального твору.
 130 років тому був написаний знаменитий роман О. Уальда "Портрет Доріана Грея". Головний герой цього роману побажав прикувати свою душу до портрета, який повинен старіти, а він залишатися молодим завжди. Бажання Доріана здійснюється, що врешті приводить його до аморального життя і духовного спустошення. А на картині відображаються всі його вчинки, як вони мали відбитися на його душі і тілі... 

2 коментарі: