понеділок, 3 квітня 2017 р.

   ВЕЛИКИЙ МРІЙНИК Г.К. АНДЕРСЕН

   Щороку - 2 квітня, в день народження великого датського письменника - казкаря  Г.К. Андерсена, весь світ відмічає Міжнародний день дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні інтелектуального і духовного потенціала дитини. До цього свята в нашій бібліотеці кожного року проводяться літературні ігри, конкурси, хіт-паради за творчістю видатного казкаря. В історії літератури мало знайдеться письменників, які б заслуговували на звання: „Великий казкар”, „Добрий чарівник”, "Великий мрійник", „Король казок”.
 В цьому році до дня народження улюбленого дитячого письменника ми провели в бібліотеці цікаву літературну зустріч-мандрівку в "Чарівні світи Андерсена". З учнями 2 та 3 класів обговорили різноманітні казки Андерсена, відповіли на запитання вікторини, яка викликала у дітей дуже жвавий інтерес . Школярі із задоволенням згадували свої улюблені казки : "Дюймовочка", "Снігова королева", "Гадке каченя". Наприкінці зустрічі ми всі разом з великою зацікавленістю переглянули  та обговорили мультфільм за казкою "Дикі лебеді".
 Сам Андерсен у кінці життя, оцінюючи свій талант, визнавав, що радість прийшла до нього в образі „музи, яка обдарувала його усім багатством казок – найчистішим у світі золотом, що виблискує вогником у дитячих оченятах, дзвенить сміхом на вустах дітей і батьків”

Немає коментарів:

Дописати коментар