четвер, 13 вересня 2018 р.

БІБЛІОТЕКА - БЕЗМЕЖНА КРАЇНА ЗНАНЬ


 В сучасних умовах серед різних форм реклами книги особливе місце займають незвичайні і самобутні, творчі та креативні книжкові виставки.


 Ми хочемо представити одну з найулюбленіших нашими маленькими читачами та їх батьками книжкових виставок нашої бібліотеки. Запрошуємо вас ознайомитись з яскравою та оригінальною книжковою виставкою-квестом «Бібліотека – територія читання» для діточок молодшого шкільного віку та дошкільнят.


   Всі маленькі читачі нашої бібліотеки та їх батьки обов’язково затримуються біля цієї привабливо оформленої цікавої книжкової виставки, яка включає в себе не тільки книги, але й оригінальні творчі вироби, предмети, ілюстративний матеріал, ігрові елементи. Все це тісно пов’язане з різними розділами виставки та допомагає більш повно розкрити представлені на ній дитячі книжки.  
   Наша виставка включає в себе елементи цікавої інтерактивної гри-квесту для самих найменших наших читачів: дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку.
 Мандруючи світом улюблених книг, маленькі читачі із захопленням відтворюють повадки та звички казкових героїв, згадують вирази та репліки з улюблених казок,  розігрують сценки, бо поринути у казку це ж бо так цікаво.

  Виставка представлена такими розділами:

  •  «Дітям світу – сонце й мир». На оригінальній поличці «День-Сонце» розміщені книжки розвивальної серії «Сонечко», які ознайомлять малюків із кращими взірцями літератури для дітей,сприяючи розвитку мислення, логіки, уваги, кмітливості, пам’яті.
  •  «Скарбничка українських казок». В цьому розділі представлені найвідоміші українські народні казки: «Пан Коцький», «Кривенька качечка», «Колосок», «Лисиця і журавель» та інші. Українські народні казки передають народну мудрість, досвід, виховують любов та повагу до своїх батьків, рідної землі. 
  • «Веселі літери». Цікаві розвиваючі книжки серії «Моя перша книжка», різні  «Абетки для малюків», «Абетки у загадках» «Абетки-пазл», «Абетки в малюнках», «Веселі абетки»  допоможуть діткам швидко й легко вивчити літери. 
  • «У світі казкових тварин» Цей розділ містить найвідоміші казки для дітей, де головні герої різні тварини, наприклад «Вінні-Пух та всі-всі-всі» А. Мілна, «Кіт у чоботях» Ш. Перро, «Бременські музиканти» Братів Грімм,   «Дядя Федір, Пес і Кіт», «Чебурашка та його друзі» Е. Успенського та багато інших. Разом з кмітливими, веселими, добрими і сміливими героями різних пригодницьких історій юні читачі потрапляють у вирій захоплюючих та неймовірних подій, які навчать їх цінувати дружбу, не боятися труднощів і вірити в себе.
  • «Казки, якими захоплювались ваші бабусі та дідусі». На поличці розміщені такі казки: «По щучому велінню», «Гуси-лебеді», «Коник-горбоконик» П. Єршова, «Оленчині казки» Д. Маміна-Сибіряка. Можна розмістити книги таких  серій: «Казки для усієї родини», «Казки-хіт», «Казки з чарівної скарбнички». Ці казки безсмертні… Вони навчать діточок віри в те, що добро завжди повертається до того, хто допомагає іншим і воно завжди перемагає зло.

6 коментарів:

  1. Відповіді
    1. СПАСИБО! МАЛЫШИ ОЧЕНЬ ЛЮБЯТ ЭТУ ВЫСТАВКУ,МОЖНО И КНИГИ ПОЧИТАТЬ И В ИГРУ ПОИГРАТЬ - КВЕСТ ПРОЙТИ.

      Видалити
  2. Как раз то ,что нужно в этом злом спешащем потоке жизни.Только книга способна перевернуть мировозрение ребенка и оставить глубокий след на всю жизнь.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да, в детстве очень важно читать добрые и хорошие книги, которые помогут вырасти настоящим человеком.

      Видалити
  3. Дуже цікава і корисна форма роботи. Вітаємо колег з такою знахідкою. І раді за Вас. філ.№14

    ВідповістиВидалити