четвер, 2 квітня 2015 р.

Міжнародний день дитячої книги

Щороку - 2 квітня, в день народження великого датського письменника - казкаря  Г.К. Андерсена, весь світ відмічає Міжнародний день дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні інтелектуального і духовного потенціала дитини. До цього свята в нашій бібліотеці кожного року проводяться літературні ігри, конкурси, хіт-паради за творчістю видатного казкаря. В історії літератури мало знайдеться письменників, які б заслуговували на звання: „Великий казкар”, „Добрий чарівник”, "Великий мрійник", „Король казок”. Сам Андерсен у кінці життя, оцінюючи свій талант, визнавав, що радість прийшла до нього в образі „музи, яка обдарувала його усім багатством казок – найчистішим у світі золотом, що виблискує вогником у дитячих оченятах, дзвенить сміхом на вустах дітей і батьків”.
Цього року ми  підготували в бібліотеці  до дня народження Андерсена книжкову виставку-вшанування "Великий мрійник Г.К. Андерсен" та провели з дітьми  вікторину "Чарівні світи великого казкаря"
А які казки цього великого мрійника подобаються Вам найбільше і чому саме?

2 коментарі:

  1. Спасибі бібліотекарям за помічь родині в залученні дітей до читання

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо за добрі слова. Будь ласка, пишіть своє ім'я, не залишайте анонімних коментарів. З повагою колектив бібліотеки.

    ВідповістиВидалити