понеділок, 13 вересня 2021 р.

ДИВОВИЖНИЙ РОАЛЬД ДАЛ 

  13
вересня виповнюється 105 років від дня народження дитячого письменника Роальда Дала. Він відомий автор казково-фантастичних творів та творів у жанрі фентезі. Його найвідомішими творами є: «Чарлі і шоколадна фабрика», «Джеймс і гігантський персик», «ВДВ (Великий Дружній Велетень)» та ін. За сюжетами його книжок знято культові кінофільми «Віллі Вонка і шоколадна фабрика» (англ. Willy Wonka & the Chocolate Factory) у 1971 році (рімейк «Чарлі і шоколадна фабрика» у 2005 році), анімаційний "Незрівнянний містер Фокс" та декілька ще.
  Однією з улюблених дитячих книжок - є казково-фантастичний роман Р. Даля "Чарлі і шоколадна фабрика" про маленького бідного хлопчика, якому раз на рік дарували єдиний дарунок - маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце і тому з ним трапляється неймовірна пригода на шоколадній фабриці геніального і дивакуватого містера Вонки.
 "Діти знають, що я завжди на їхньому боці», — ці слова Роальда Дала дуже точно відображають зміст і характер його неймовірно цікавих та казково фантастичних  книг для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар