четвер, 1 квітня 2021 р.

 "ВЕЧОРИ НА ХУТОРІ БІЛЯ ДИКАНЬКИ" - ЛІТЕРАТУРНИЙ ШЕДЕВР МОЛОДОГО ГОГОЛЯ

 В день народження М.В. Гоголя ми хотіли познайомити вас, наші любі читачі, з його літературним шедевром - збіркою творів "Вечори на хуторі біля Диканьки".
 В 2021 році виповнюється 190 років з часу видання 1 тому чудовій збірки М.В. Гоголя "Вечори на хуторі біля Диканьки".
 Поряд з всенародним визнанням, цикл повістей  «Вечори на хуторі біля Диканьки» отримав  дуже високу оцінку геніального літератора сучасності - Олександра Сергійовича Пушкіна: "Сейчас прочел "Вечера близ Диканьки". Они изумили меня. Вот настоящая веселость, искренняя, непринужденная, без жеманства, без чопорности. А местами какая поэзия! какая чувствительность!.."
 Цикл повістей «Вечори на хуторі біля Диканьки» - представляє в усій красі мальовничу картину українського життя 17-18 століть. Як справжній дослідник, Гоголь ознайомлює читача з мовою, якою говорять біля Диканьки, дивовижно описує природу. І все це пройнято такою великою любов’ю, таким захопленням, таким замилуванням, що неможливо лишитися байдужим.
 Відлуння дитячих вражень у всій повноті відбилися в цих творах, бо дитинство письменника пройшло в одному з наймальовничіших місць України - на Полтавщині, в селі Диканька.
 Твори цієї збірки наповнені народними повір'ями, звичаями, віруваннями, фантастикою, містичними та казковими подіями, але головне те, добро тут завжди пермагає зло. Окремі повісті з циклу «Вечори на хуторі біля Диканьки» зазнали безліч театральних постановок і екранізацій.
 Книга дуже цікава, весела, фантастична, добра! Під час прочитання книги одразу заряджаєшся позитивними емоціями!   Читайте і насолоджуйтесь читанням!

Немає коментарів:

Дописати коментар