середу, 9 грудня 2020 р.

 ЧОМУ ПОТРІБНО ЧИТАТИ КНИГИ

  Книга -  одне з  найбільших чудес створених людиною. З того часу, як люди навчилися писати, вони свою всю мудрість довірили книгам. Книги відкривають світ, допомагають уявити минуле і заглянути в майбутнє. Гарна книга - і вихователь, і вчитель, і товариш. Недарма всі великі люди закликали до читання. Наведемо деякі цікаві вислови видатних людей з цього приводу:
  • "Чтение - вот лучшее учение"                           О.С. Пушкін.
  • "Читання в роки дитинства - це передусім виховання серця"                                                       В.О. Сухомлинський.
  • "Хто полюбить книгу, той далеко піде у своєму розвитку. Книга врятує душу від здерев'яніння"          Т.Г. Шевченко.
 Книги треба вміти читати. Це не розвага, а велика робота мислі.  Обговорити цю тему ми вирішили з учнями 5-і (інтелект) класу СШ №6, щоб дітки добре усвідомлювали що їх майбутнє залежить від знань, які вони зараз отримують, від книг, які вони читають і полюбляють. Тому бібліотекарі підготували цікаву відеопрезентацію "Час читати!", а також провели з дітьми інтерактивне інформаційне заняття "Читання дає людині ...!", де з'ясували безліч переваг і користь читання для розвитку особистості.
Читаючи хорошу книгу, я вчусь,  мислю, збагачуючись думками мудрих і достойних людей різних часів, країн та народів. Треба добре усвідомлювати, що людина перестає мислити, коли вона перестає читати. Той, хто не цінує книги, значить не цінує культуру, мудрість, духовність. А в наш час духовного спустошення, морального зубожіння хороша добра  книга "врятує душу від здерев'яніння".

 

Немає коментарів:

Дописати коментар