четвер, 2 квітня 2020 р.

 ВЕЛИКИЙ КАЗКАР  - Г.Х. АНДЕРСЕН

  Щороку - 2 квітня, в день народження великого датського письменника - казкаря Г.К. Андерсена, весь світ відмічає Міжнародний день дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні інтелектуального і духовного потенціала дитини. В цьому році виповнюється 215 років від дня народження цього улюбленого дитячого казкаря. Бібліотека підготувала віртуальну виставку "Улюблений казкар - Г.К. Андерсен".
 В історії дитячої літератури мало знайдеться письменників, які б заслуговували на звання: „Король казок”  Однак все своє життя Андерсен відчував себе «гидким каченям», який наприкінці перетворився в прекрасного лебедя. Сам Андерсен у кінці життя, оцінюючи свій талант, визнавав, що радість прийшла до нього в образі „музи, яка обдарувала його усім багатством казок – найчистішим у світі золотом, що виблискує вогником у дитячих оченятах, дзвенить сміхом на вустах дітей і батьків”
 В казках Андерсена добро завжди перемагатиме зло любов’ю, а почуття одержують перемогу над холодним розумом. Читайте Андерсена, пориньте у його чарівний світ і нехай золоте зернятко істини і добра назавжди залишається в ваших серцях! А потім напишіть нам які казки цього великого мрійника подобаються Вам найбільше і чому саме.

Немає коментарів:

Дописати коментар