середу, 20 листопада 2019 р.

КОЖНА ДИТИНА - ЦЕ ЦІЛИЙ СВІТ!

   Сьогодні в світі відзначають Всесвітній день дитини. Це день світового братерства і взаєморозуміння дітей, а також підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення щасливого дитинства в усьому світі. У цей день - 20 листопада 1959 року Генасамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року  - Конвенцію про права дитиниКонвенція ООН про права дитини містить 54 статті, налічує  40 прав, які має дитина. Читайте та дізнавайтеся!
 27 вересня 1991 року для України набула чинності Конвенція Організації Об'єднаних Націй про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок, сприяти наданню їй відповідних можливостей для цього. 
  До Всесвітнього дня дитини в бібліотеці ми оформили виставку "Ти - особистість!", провели ряд творчих і літературних заходів,  спрямованих на виховання у діточок власної думки і віри в свої сили та можливості, впевненості в собі, цілеспрямованості і самостійності, а також  відповідальності за свої вчинки.

Немає коментарів:

Дописати коментар