понеділок, 21 жовтня 2019 р.

МИСТЕЦЬКІ  ГРАНІ  КИЇВСЬКОЇ  РУСІ

   З метою сприяння вивченню шкільних курсів "Мистецтво" та "Художня культура", а також виховання у дітей почуття гордості за успіхи наших предків у галузі культури, бібліотекарі завітали до учнів 8б кл. школи №6  і продемонстрували слайд- презентацію "Мистецтво Київської Русі".
 Мистецтво Київської Русі - одне з найвизначніших і найсамобутніших явищ світової культури, складова частина  культурної спадщини країни. 
 Майстри Київської Русі виробили самобутній, неповторний стиль і створили справжні шедеври архітектури, живопису, іконопису, декоративно-прикладного мистецтва. Перед очима юних читачів ніби з глибини віків постали пам'ятки архітектури, літератури (літописи, билини, книжкові мініатюри), ювелірні вироби стародавніх майстрів, що увійшли в скарбницю світової та національної культурної спадщини.

  Пам'ятаймо про наше історичне минуле, коріння нашого народу, цінуймо наш духовний спадок - справжні  фундаментальні християнські цінності.  Бо той народ, який  знає, вивчає, поважає  і розуміє своє минуле,  буде вартий майбутнього.

2 коментарі: