понеділок, 23 квітня 2018 р.

КНИГА ТВОРИТЬ ЛЮДИНУ...


   Щороку 23 квітня ЮНЕСКО відзначає Всесвітній день книги і авторського права. Дата обрана з огляду на її символічність для світової літератури.  Багато відомих письменників народились або померли 23 квітня. Наприклад, М. Сервантес, В. Шекспір, М. Дрюон. Цей день 23 квітня також був обраний завдяки традиції святкування Дня книги у Каталонії, де у День Святого Георга дарують троянду за кожну куплену книжку. В усьому світі цього дня купують, дарують  книжки  та проводяться зустрічі з авторами, читання уривків із улюблених книг, різноманітні заходи, присвячені ролі книги в житті людей: конкурси, акції на захист книги, фестивалі читанняДля читачів - це свято книги, а книга творить людину...   
  Щорічно міжнародний комітет присвоює почесне звання місту, яке зобов'язується популяризувати книгу і читання. В 2018 році "Всесвітньою столицею книги" є місто Афіни. Всі культурні події пов'язані з популяризацією книги відбуваються в столиці Греції під гаслом "Книги завжди, скрізь і назавжди". Афіни - вже 18-а столиця книги, а найпершою був Мадрид. Титул передається наступному місту 23 квітня, у Всесвітній день книги.
  Книга володарює над часом і простором; вона дозволяє людям різних епох і країн спілкуватися один з одним. Читання - різноманітне, як людське життя, тому що спілкування з книгою по суті є - спілкуванням з людством. Особливо читання важливе для дітей. Книга, прочитана в дитинстві, залишається в пам'яті на все життя. 

Немає коментарів:

Дописати коментар