середу, 14 березня 2018 р.

ЗОЛОТЕ ЗЕРНЯТКО ІСТИНИ І ДОБРА В КАЗКАХ АНДЕРСЕНА
"Немає казок краще від тих, які створює саме життя"
Г.К. Андерсен
  Щорічно, до Міжнародного дня дитячої книги ми проводимо низку різних заходів, вшановуючи найвідомішого казкаря світу – Г.К. Андерсена. В історії дитячої літератури мало знайдеться письменників, які б заслуговували на таке звання: «Король казок». Однак все своє життя Андерсен відчував себе «гидким каченям», який наприкінці перетворився в прекрасного лебедя. В казках Андерсена добро завжди перемагатиме зло любовю, а почуття одержують перемогу над холодним розумом.  Діти з великою зацікавленістю беруть участь в відеомандрівках «Прекрасний лебідь землі датської», літературних медіа-експресах «Чарівне розмаїття казок Андерсена», літературних читаннях-обговореннях «Золоте зернятко істини і добра в казках Андерсена». А сам Андерсен, оцінюючи свій талант визнавав, що радість прийшла до нього в образі «музи, яка обдарувала його усім багатством казок – найчистішим у світі золотом, що виблискує вогником у дитячих оченятах, дзвенить сміхом на вустах дітей і батьків».



4 коментарі:

  1. Андерсена любят дети всего мира! Чудесные сказки, не похожие ни на какие другие!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да, Вы правы Ирина Михайловна, его очень любят дети всего мира. Наверное за то,что он всегда оставался трогательным наивным беззащитным ребенком, верящим в силу Добра и христианской Любви.

      Видалити
  2. Как много в вашей библиотеке книг великого сказочника Андерсена! Это прекрасно. Молодцы, что используете медиатехнологии, созвучные новому времени и современному читателю библиотеки!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо))) У нас, действительно, много сказок Андерсена. Тем более, что он писал свои сказки не только для детей, но и для взрослых. А правильное использование медиатехнологий для обучения и развития детей содействуют лучшему восприятию и запоминанию материала.

      Видалити