пʼятницю, 12 січня 2018 р.

КАЛЕЙДОСКОП ЗИМОВИХ СВЯТ

  Мабуть немає бажаніших, так нами очікуваних, казкових та сповнених сюрпризів свят, чим Новий рік та Різдвяні свята. Але до кожного народу Новий рік приходить у "свій час" відповідно до традицій і звичаїв. У середньоазіатських народів - це весняні та осінні місяці, у європейців - зимові. Китайці, кубинці, тайландці  в перший день нового року обливаються водою, непальці розмальовують себе різнокольоровими фарбами. аргентинці викидують з вікон папір, а італійці старі речі. 
 В Перу люди обходять свій  квартал  (де  вони  мешкають) з повним багажем, щоб у новому році багато подорожувати.
  У японців про прихід нового року сповіщають 108 ударів дзвонів і японці вірять в те, що з кожним з   цих ударів вони звільняться від одного з гріхів та його відтінків. 
 Українці не уявляють себе без колядок на Різдво та щедрівок на "Меланку", в яких прославляють світле свято народження Божого сина - Ісуса Христа та бажають щедрого нового року господарям та добробуту родині.
 Вступаючи до Нового року, нам всім варто озирнутися назад і оцінити, як ми поводилися, що доброго чи приємного зробили у минулому році та які спогади заберемо у Новий рік. Нехай виправдаються всі наші надії та сподівання на краще в Новому році!





       

2 коментарі: