пʼятницю, 2 лютого 2018 р.

ЛЮДИ НАШОГО МІСТА

 В нашій бібліотеці відбулась дуже цікава зустріч з ахітектором Беліцьким Ф.А., який розповів дітям про свої творчі досягнення, а також про те, як любов до книги змінила все його життя.
  Федір Андрійович був головним інженером проекту будівництва нашого житлового  будинку по вул. Робоча 24-а, де розташована бібліотека. І згідно проекту одне із приміщень в будинку  було виділено під бібліотеку.
  Федір Андрійович є дуже активним і постійним читачем нашої бібліотеки з часу її заснування , також він привчає до читання  і своїх двох онуків: Рому та Дениса.
  У дитинстві мама Федіра кожного вечора читала своїм діточкам книги: Д.Дефо "Пригоди Робінзона Крузо" і "Кобзар" Т.Г. Шевченка. Ці книги дісталися їй у спадок від батьків і в сім'ї їх зберігали, як родинний скарб. Бо сім'я була дуже бідна, багатодітна, грошей не вистачало ні на одяг, ні на придбання нових книг. І з цього часу у маленького Федіра та його братів і сестер виник інтерес до читання, з'явилася любов до книги. Де б він не навчався, де б не працював, він завжди дуже багато читав. І завдяки своїм знанням, отриманим з книг, він багато чого досягнув в житті. За фахом він архітектор, але він чудово малює, пише оповідання для дітей. Вів  архітектурну студію при інституті залізничного транспорту, у 80-х роках  був членом літературного гуртка нашого міста, видавав оповідання для дітей. І зараз, напередодні свого 80-річного ювілею, Федір Андрійович працює над новою книгою.
  Життєвий досвід та його творчі досягення і успіхи, завдяки книзі є прикладом наслідування і взірцем для наших юних читачів і для майбутніх поколінь.


6 коментарів:

  1. Какой интересный и талантливый человек.Работы просто чудесные!Приятно, что именно такой человек проектировал ваш дом , и в том числе и вашу библиотеку в далеких 80-ых.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да,действительно, очень талантливый,начитанный и интересный человек. Федор Андреевич активный наш читатель и очень ратует за то, чтобы нынешнее поколение детей как можно больше и дольше шло по жизни с книгой. Любовь к чтению и знаниям в свое время полностью изменили его жизнь . Как говорит Федор Андреевич: "Если вы не читаете книги, то впустую проживаете жизнь. Без книги нет учебы..."

      Видалити
  2. Замечательный, талантливый писатель и художник! Дети любят встречаться с такими людьми.

    ВідповістиВидалити
  3. Талантливый у вас был гость. Прекрасная читательская династия.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да. Федор Андреевич интересный, разносторонне эрудированный человек. Он понимает насколько важно чтение в жизни человека, "нужные книги он в детстве читал". И сейчас Федор Андреевич старается привить любовь к чтению у своих внуков.

      Видалити