понеділок, 19 лютого 2018 р.

"Я ЛЮБИЛА ВІК ЛИЦАРСТВА..."

  В славному  сузір'ї великих майстрів українського слова непогасною зорею сяє ім'я  - Леся Українка! Талант безсмертної Лесі Українки багатогранний. Вона увійшла в літературу як велика поетеса - лірик, геніальний драматург, талановитий перекладач і літературний критик, блискучий та мужній громадський діяч.
 Художнє слово письменниці - то гармонія глибокої ніжності і крицевої непохитності. Її поезія - чарівна квітка, але та квітка - огниста, пронизана "прудкими іскрами" й "летючими зірками". Найпроникливіші інтимні поезії Лесі Українки, що вражають беззахисною щирістю і довершеною художністю. За її життя лишалися з волі авторки в рукописах. Ці поетичні шедеври творилися, як спасіння зраненої душі, у палкій пристрасті люблячого серця, у відчаї горя, коли живі сльози оберталися самоцвітами слова. 
  Обдарована від Бога дивовижної сили поетичним талантом, Леся Українка піднесла до нього і свій дух, сягнувши вершин, на які одважуються зійти тільки генії.


  

2 коментарі:

  1. Стихи Леси Украинка я читала. Очень нравятся. В школьной библиотеке у нас есть сборник ее стихов.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да, Леся Украинка - очень искренний разносторонне талантливый человек. Мы проводили мероприятие по мотивам интимной лирики поэтессы. Очень нежны и пронзительны ее стихи о любви, особенно поэма "Одержима, в которой раскрывается весь внутренний мир тонкой и ранимой Леси Украинки и ее многострадальная и безответная любовь к С. Мержинскому.

      Видалити