четвер, 23 квітня 2015 р.

БІБЛІОТЕКА - ТЕРИТОРІЯ ЧИТАННЯ

 

23 квітня - Всесвітній день книги і авторського права.


   ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Багато відомих письменників народились або померли 23 квітня. Наприклад, М. Сервантес, В. Шекспір,  М. Дрюон .
Цей день 23 квітня також був обраний завдяки традиції святкування Дня книги у Каталонії, де у День Святого Георга дарують троянду за кожну куплену книжку. В усьому світі цього дня купують, дарують  книжки  та проводяться зустрічі з авторами, читання уривків із улюблених книг, різноманітні конкурси, акції на захист книги, фестивалі читання.  До речі, на батьківщині Сервантеса цю дату святкують конкурсом – безперервним читанням «Дон Кіхота». 
   Напередодні Дня книги в нашій бібліотеці було проведено опитування серед наших читачів  та їх батьків на тему "Улюблена книга мого дитинства" та оформлено книжкову виставку "Книжковий хіт моєї родини". За підсумками опитування складено рейтинг читацьких вподобань: діти середнього віку з задоволенням читають В. Нестайка, Т. Крюкову, Д. Роулінг, А. Ліндгрен, К. Льюїса, маленькі читайлики люблять казки О. Пушкіна, Ш. Перро, Г. Х. Андерсена, а дорослі надають перевагу Ш. Бронте, П. Коельйо, М. Дрюону.
"Читайте! Нехай у вашому житті не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б сторінки з нової книги"
К. Паустовський


Немає коментарів:

Дописати коментар