понеділок, 11 лютого 2019 р.

ЛІСОВА КРАЇНА  В. БІАНКІ

  Сьогодні виповнюється 125 років від дня народження чудого російського письменника-натураліста В. Біанкі. За 35 років написано більше 300 оповідань, повістей, казок, нарисів та статей. Біанкі дуже любив рідну природу і з цікавістю та любов'ю розповідав про цей дивовижний світ у своїх книгах. Всі герої книжок В. Біанкі - тварини, птахи, комахи - мають конкретні особливості, викликають у нас читачів жвавий інтерес до захоплюючого та такого неповторного світу живої природи. Твори В. Біанкі - енциклопедія біологічних знань для дітей.
 Найбільшу популярність принесла автору знаменита "Лісова газета", яку він переписував і доповнював протягом усього життя. У цій добрій та чарівній книзі описані події, що відбуваються з лісовими мешканцями в різні пори року.
У своїх оповіданнях та казках письменник розкриває нам цікаві таємниці життя мешканців лісу, вчить нас дбайливому та бережливому ставленню до всього живого, що оточує людину. Книги письменника - це зерна добра, кинуті в серця і душі юних і не тільки юних читачів.


2 коментарі:

  1. Обожнюю твори Біанки... В дитинстві це був як інший світ, такий нереальний і чудовий. І вже дорослою людиною неодноразово перечитувала його твори.

    ВідповістиВидалити