вівторок, 2 жовтня 2018 р.

ВИХОВУЙ У СОБІ ЛЮДИНУ..

 До 100-річчя  відомого українського педагога і письменника В.О. Сухомлинського, ми вирішили в бібліотеці провести низку заходів, щоб краще ознайоми наших читачів з творчістю цого мудрого Учителя та Людини з великої літери.
 Любов до дітей - ось що насправді було головним у житті В. Сухомлинського. Він часто проводив свої уроки "під блакитним небом": у лісі чи в саду. Це були уроки виховання любові до рідної землі, адже так і починається любов до країни: з любові до лелеки у полі, барвистих  квіточок у садочку чи яблуні біля воріт. І характер майбутньої  дорослої людини виявляється у ставленні маленької дитини до песика чи кошеня. у повазі до батьків та вчителів...
 Всі оповідання, казки або притчі письменника дуже щирі та поетичні, з глибоким підтекстом і пройняті  справжньою любов'ю до дітей. Ми з дітьми прочитали та обговорили деякі оповідання: "Скляний чоловічок", "Материнське щастя", "Несміливий хлопчик".  А потім усі  дружньо відповідали на питання  інтерактивної вікторини "Впізнай казку за малюнком", розігрували сценки з таких казок: "Сьома дочка", "Ті самі слова""Образливе слово", "Бо я - людина". І, наприкінці заходу склали великими літерами відомі вислови педагога про книгу та читання.
Маємо надію, що мудрі книжки В.Сухомлинського навчать наших діточок бути Справжніми Людьми.


2 коментарі:

  1. Интересная и очень познавательная беседа.Нам сегодня не хватает доброты и человечности.Великое дело воспитать себя Человеком.Но нужно по крайней мере хотя бы попытаться.

    ВідповістиВидалити