четвер, 3 травня 2018 р.

Увага вчителям початкових класів і шкільним бібліотекарям!

 Централізована система бібліотек для дітей пропонує ознайомитися з анотаціями цікавих книжок за темою "Рукоділля. Дозвілля".
 Ці та інші книги за темою ви зможете прочитати в  нашій бібліотеці та інших бібліотеках Централізованої системи бібліотек для дітей.
 Ознайомитися з іншими анотаціями книг за темами можна на сайті:

Книга найкращих головоломок

Книга найкращих головоломок / пер. з рос. А. Супрун. - К. : Перо, 2008. - 96 с. : ілюстр.
 Цікаві завдання та головоломки чекають у цій книзі на тих, хто хоче стати кмітливим і бажає весело провести дозвілля. Зашифровані колеса і цифри-ласощі, таємничий будинок і собача задача, гра з лампочками і театр тіней, морський бій і заплутані лабіринти, - обирай, друже, завдання до смаку, думай, розгадуй і тренуй свій розум. На випадок невдачі у кінці книги, звісно ж, є відповіді на всі головоломки.
[Для молодшого шкільного віку]

Харді Емма. Модні штучки своїми руками

Харді, Е. Модні штучки своїми руками: [з солоного тіста, паперу, тканини, природних матеріалів] / Е. Харді ; фотоіл. Д. Паттерсон. – К. : Махаон-Україна, 2012. – 128 с. : ілюстр., фот. – (Живі іграшки).
У руках справжнього чарівника будь-яка річ оживає: рукавички перетворюються на звіряток, з вовняних ниток народжується симпатична гусениця, а старі дерев’яні прищіпки стають чоловічками…
Хочеш трошки відчути себе чарівником? Тоді подивися уважно навколо себе. Для чарівних експериментів згодиться все, що є під руками: шишки, нитки, яєчна шкаралупа, клаптики тканини, камінці, папір, солоне тісто… А книга підкаже тобі, що треба зробити, аби з усього цього вийшли справді незвичайні речі: парусний кораблик, ляльковий будиночок, чудове намисто, модна сумка, букет квітів, чудернацька маска або ж навіть чайний сервіз.
Крім детальних пояснень, ти знайдеш тут ще й багато кольорових фотографій, які допоможуть краще зрозуміти, що і як треба робити. Спробуй! Можеш почати з найпростіших поробок і ти швидко відчуєш, як твої руки стануть більш вправними, а уява почне підказувати нові власні моделі. Можеш залучити до творчості ще й інших членів сім’ї, тоді працювати стане цікавіше, а чарівників у домі, безумовно, побільшає.
[Для молодшого шкільного віку]

Ботюк О. Ф. Конструювання з паперу методом орігамі

Ботюк, О. Ф. Конструювання з паперу методом орігамі : навчально-методичний посібник / О. Ф. Ботюк. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2010. – 64 с.
«Орігамі» в перекладі з японської – це «складати папір». Ви не дуже уявляєте, що саме можна скласти з паперу? Окрім традиційних літачків та пілоток, що їх у дитинстві , мабуть, робили всі, можна виготовити ще безліч цікавих і корисних речей : вітальні листівки і ялинкові прикраси, квіти та іграшки, навіть суто практичні речі : різні скляночки, пакети для насіння, коробочки. Не менш цінно, що оволодіти мистецтвом орігамі, як запевняє автор, ще й розвиває у дітей спостережливість, просторову уяву, фантазію та відчуття пропорції, допомагає в ігровій формі засвоїти початкові знання з геометрії.
[Для вчителів]

Гібсон Р. Велика книга захоплюючих занять для дітей

Гібсон, Р. Велика книга захоплюючих занять для дітей / Р. Гібсон ; пер. з англ. І. Андрущенко. – К. : Перо, 2007. – 192 с. : ілюстр.
Ти розмірковуєш над тим, чим би зайнятися у вільний час? Хочеш – можна виготувати веселу компанію овочевих чоловічків. Або облаштувати маленький моховий садочок у себе в кімнаті. А якщо ти любиш смачненьке, є перспектива поласувати шоколадними восьминогами чи абрикосовими лексиками. Причому, виготовленими тобою власноруч. Ти, читачу, ще не навчився цього робити?  Тоді відкривай  книгу. У її розділах «Що я спечу?», «Що я вирощу?», «Що я намалюю?» та інших ти знайдеш детальні і конкретні підказки та безліч яскравих ілюстрацій, які допоможуть досягти успіху.
 [Для молодшого шкільного віку]

2 коментарі:

  1. Какие замечательные книги! Я тоже люблю разные поделки. Недавно изготовила много георгиевских ленточек и подарила коллегам и друзьям. Приглашаю в гости в блог "Волшебный фонарик" (пост от 2 мая).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мы тоже любим изготавливать в библиотеке с детьми разные поделки: из теста, ниток, бумаги,ватных дисков... Детям очень нравится )))

      Видалити