понеділок, 16 квітня 2018 р.

ПОДОРОЖ У СВІТ КРАСИ

  Природа - є  вічним джерелом натхнення для поетів, письменників, художників... Красиве в навколишній природі є скрізь, необхідно лише вміти побачити та відчути цю красу. У народних митців цей зв'язок майстра з рідною землею особливо глибокий і пронизливий. Їхні витвори мистецтва творять чудеса, заворожують очі, торкаються найтонших струн людської душі, пробуджуючи почуття захоплення красою рідної землі.
  Напередодні Дня пам'яток історії та культури, бібліотекарі вирішили познайомити дітей з роботами  видатних митців України: яскравою представницею "наївного мистецтва" М. Приймаченко, самобутньою художницею з народу Катериною Білокур, неповторним генієм  "пльонтанизму" Іваном Марчуком  та іншими. Впроваджуючи  цикл літературно-мистецьких медіа-подорожей "Мистецтво душі дарує красу, а душа радіє мистецтву"  для дітей середнього та старшого шкільного віку, особливу увагу також звернули на творчість майстрів петриківського розпису.

Тож маємо надію, що знайомство з  творами видатних митців залишить назавжди слід в душах  наших юних читачів та буде спонукати їх до любові та збереження краси навколишнього світу.

2 коментарі: