четвер, 4 січня 2018 р.

СОБАКА - СИМВОЛ 2018 РОКУ!

  Собаки в нашому суспільстві - улюблені домашні тварини. Вони вірні, добрі, щирі та надійні друзі людей. Роль собаки в житті людини важко переоцінити, вона разом з людьми і в горі, і в радості, як вірна супутниця. У наших домашніх улюбленців є особлива чутливість, здатність до співпереживання, смутку і тузі. Хто не знає повісті Г.Троєпольського "Білий Бім Чорне Вухо"? Вона не може залишити нікого байдужим, розповідаючи про дивовижну й трагічну долю мисливського собаки, сетера Біма - розумного, доброго та вірного друга. Чимало описано історій, коли собака рятувала життя людині. Собаки рятують людей в горах, несуть сторожеву службу. В спеціальних центрах готують собак-поводирей та собак-терапевтів (каністерапія). Такі вихованці працюють з особливими дітьми та дорослими, які потрапили в біду, пережили важкий стрес, і число вилікуваних чотирилапими з кожними роком зростає.
  Значення собак в житті людини величезне; улюблений пес забирає частку нашої душі.   Пам'ять про "братів наших менших"  живе у наших серцях ... і в улюблених книгах про собак.


4 коментарі:

  1. Какая прелесть эти собаки....спасибо вам за интересный рассказ☺

    ВідповістиВидалити
  2. Да, они очаровательные создания...)) и очень верные и преданные друзья человека.

    ВідповістиВидалити
  3. Замечательные книжки о собаках в вашей библиотеке!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо ))). У нас,действительно, много хороших книг есть в библиотеке о собаках плюс интересный журнал "Зоодруг" (выписываем много лет)

      Видалити