суботу, 2 грудня 2017 р.

Казкотерапія:  виховання дітей казкою

  Казка відома дітям з дошкільних років. Незважаючи на те, що казки відрізняються між собою за темами, але ідея в них одна. Всі вони прославляють мудрість, хоробрість, кмітливість і засуджують зраду, жадібність, підступність. Казка допомагає формувати основи поведінки і спілкування у дитини, розвиває фантазію і уяву, моральні та людські цінності. Правильно підбираючи казки, можна позитивно впливати на емоційний стан дитини. Роль дитячої казки у вихованні дітей не може бути не помічена. Дитина, представивши образи, вчиться розуміти внутрішній світ героїв, співпереживати їм і вірити у силу добра.
   Тому ми в нашій бібліотеці разом з дітьми - учнями 2 класів ЗОСШ №6 вирушили в літературну медіа-подорож "Мандри стежками українських народних казок". Діти з захопленням відтворювали повадки казкових героїв, згадували їх вирази та репліки, бо поринути у казку це ж бо так цікаво. 
   В казках та легендах богатирі Київської Русі борються зі змієм (який уособлює зло) та перемагають його завжди. Зустріч з казкою це  справді свято і радість для душі, бо тут схована народна мудрість, код нації. 


2 коментарі:

  1. Сказкотерапия - полезная вещь. Отличная форма воспитания сказкой. Иначе нельзя!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да, Ирина Михайловна, в наших народных русских и украинских сказках спрятан код нации. Дети должны воспитываться на них и знать, что добро всегда побеждает зло, каким бы сложным и трудным путем это не происходило и каким бы коварным, тайным, хитрым и лукавым не было зло.

      Видалити