пʼятницю, 13 травня 2016 р.

МОЯ СІМ'Я - МІЙ ОБЕРІГ

 15 травня ми відзначаємо День сім'ї. Зважаючи на цінність родини в житті суспільства, з 1993 року було ухвалено ООН відзначати щороку 15 травня як День сім'ї. Сім'я - символ вірного кохання, щоденного піклування і поваги. В усі часи родина допомагала боротися із негараздами, вона є невтомною берегинею моральних чеснот, давніх традицій та звичаїв, культури свого народу, пам'яті предків...
 В кожної родини є свої сімейні реліквії. Вони служать оберегами, які передають від покоління до покоління своєрідний захисний код роду. Що вважають оберегами? Старовинні рушники та вишиванки, ікони, батьківське  та материнське благословіння, хустинки, прикраси, предмети домашнього вжитку - такий далеко не повний перелік тих скарбів, які очищають нашу душу, оберігають її від злих сил, забезпечують добробут і спокій у родині. 
  З нашими постійними читачами-гуртківцями на засіданні гуртка бібліотекарі поговорили про сімейні традиції і вирішили з діточками виготовити родинні обереги - підкови, як символ щастя, добробуту сім'ї.




 


Немає коментарів:

Дописати коментар